Gizi nannyó és Gédi papó vendégház (6+2 fő)
Tekintse meg képgalériánkat >>

A sóvidéki székely építkezés jellegzetességeit őrző, tornácos vendégház kiadó Siklódon a „falu tetején”, egy csendes nyugodt környezetben, ahol a friss levegő és a gyönyörű kilátás feledteti a városi gondokat.
A szállás Gédi Papó házában, az étkezés Gizi Nannyó házánál történik. A Gédi papó vendégház különálló, ezért önellátásra kiválóan alkalmas, de félpanziós ellátásra is igénybe vehető. Gédi papó házában teljesen berendezett két külön szoba, egy konyha és egy veronda áll a vendégek rendelkezésre. Az egyik szoba két ágyas. Gizi nanyó házában minden feltétel adott az ízletes siklódi falusi ételek fogyasztásához.
A két ház egymástól 300 m-re található a település ősi, Murva nevű részén 820 m magasságban, 800 m-re a falu központjától.
A belsőleg újonnan felújított vendégházban modern, minden igényt kielégítő fürdőszoba, és WC került kialakítására. A fűtést cserépkályha szolgáltatja.

Papó pálinkája és a Nanyó kemencében sült házi kenyere emlékezetes. Nannyó főztje kihagyhatatlan, Papó bora páratlan. Kóstolja meg!

Gizi Nanyó egyike azon falusi asszonyoknak, aki még tudja, és készíti a hagyományos Váradi kockás piros „lájbi” anyagát, ami a siklódi férfiviselet meghatározó eleme. A nagy munkát, és türelmet kívánó munka, a múlt század közepéből származó szövőszéken készül. Mind a piros „lájbi”, mind a szövőszék megtekinthető a vendégházban. Továbbá Gizi Nagyó rendszeresen készít rongyszőnyeget, ami jellemző díszítő elemként jelenik meg minden egyes hagyományos siklódi háztartásban.

A vendégháznál kapható termékek (szezontól függően):

Aki csendre, nyugalomra és pihenésre vágyik azokat Gédi papó és Gizi nannyó szeretettel várja!

Nálunk fele, mint mondani szokás vendégként érkezik, és barátként távozik! Jöjjön el minálunk!

Elérhetőségek: 00 40 748 173-228 vagy 0036-30-529-3898 / 0036-30-856-1939